fredag 10. mars 2017

                                               
Mobilfri på skole bra eller ikke?


I media har det de siste årene vært diskutert om vi skal ha en mobilfri skole eller ikke. I noen skoler i Norge i dag er det ikke tillat med mobil i klassetimene. Mange hevder læring. Andre argumentere for at mobilen kan brukes som et god hjelpemiddel i skolen. Denne teksten skal diskutere om mobilfri skol er bra eller ikke.


Et argument for mobilfri skole er at mobilbruk stjeler elevens tid. Når elevene er i klasserommet, mister elevene som er opptatt av mobilen viktig undervisningstid. Elevene spiller spill, bruker Snapchat og chatter på facebook i stedet for å lære nytt stoff som lærerne  forteller om. I tillegg mister elevene tid til å være sammen med venner i pausene hvis de alltid bruker mobilen. De som bruker mobil, kan ta avstand fra venner og å bli en usosial person.


Et annet argument for mobilfri er at mobilbruk hindrer læring. Elevene som alltid bruker mobil, mister undervisning og følger ikke med på hva læreren sier. Når de bruker så mye tid i klasserommet på mobilen, kan de få dårlige karakterer eller resultater enn andre elever.


De som vil ha mobilen i skolen, sier at mobil er et viktig hjelpemiddel for å lære. Elevene sier at mobilen er viktig for å gjøre lekser og få SMS fra lærer. Noen ganger bruker elevene kalkulatoren på mobilen i matematikk-klassen.


Konklusjonen er at mobil er greit i skolen, men vi må passe på når vi bruker den. Når læreren forklarer, må elevene følge læreren og ikke bruke mobil fordi da lærer de noe. Mobilen må være på skolen for å hjelpe elevene. Lyden må være av, men kan brukes for å finne informasjon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar