onsdag 5. oktober 2016

Forbrukersamfunnet og velferdssamfunnet

Alle mennesker må ha et sted å bo og alle mennesker trenger klær,
sko og nok mat og andre ting. Velferdssamfunn hjelper oss med det.
I forbrukersamfunn kjøpe vi mange ting som for eksempel klær og mat. Den teksten skal fortelle om forbrukersamfunnet og velferdssamfunnet.

Bilderesultat for forbrukersamfunnet

Jeg er en forbruker fordi jeg kjøper varer og tjenester. Et forbrukersamfunn er et samfunn der folk synes det er viktig å bruker penger på varer og tjenester. I et forbrukersamfunn kjøper vi noen ting vi ikke trenger. Vi kaster mange ting ikke er ødelagt.

Vi er kritiske til forbrukersamfunnet fordi vi bruker mye tid på å kjøpe hele tiden. Vi mener at vi bruker for mye tid og penger også det er ikke bra for naturen for vi kjøper varer som vi ikke trenger og kaster så mye alltid. Det er ikke bra for naturen fordi det blir mye avfall og forurensning og naturressurser forsvinner.   

I et velferdssamfunn skal staten passe på at alle mennesker har de nødvendige ting for å leve. Alle mennesker må ha et sted å bo, og alle mennesker trenger klær, sko og nok mat og andre ting.
Velferdssamfunnet har gratis skole og syke hjelp. I Norge har vi nesten ingen hjemløse mennesker. I Norge har de fleste et sted å bo nok mat og klær.







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar